Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ

Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ – Με «τρίπλα» θα πάρει το δημόσιο το 34%

Φόρος αίματος στα ορυχεία της ΔΕΗ

Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων 2013

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων από 1/1/2013 δίνετε απο τις 14/8/2013

Από τα γραφεία… στα ορυχεία!

Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τους επόμενους μήνες, θα βρεθούν από τα γραφεία στα… ορυχεία

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.


Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ πιστεύει, ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μία ικανοποιητική κλαδική Σ.Σ.Ε.



Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης και ένα βήμα πριν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για όσο διάστημα διαρκεί η διαπραγμάτευση δεν θεωρούμε σκόπιμο να κάνουμε δημόσια εξειδικεύσεις. Ωστόσο εκείνο που μπορούμε να κάνουμε την δεδομένη στιγμή είναι να αποσαφηνίσουμε το γενικό περίγραμμα των θέσεων μας.
Η νέα ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που θα καθορίσει το εργασιακό τοπίο και την προοπτική χιλιάδων εργαζομένων στον ΌΜΙΛΟ ΔΕΗ είναι σοβαρή υπόθεση και ως εκ τούτου δεν προσφέρεται για παιχνίδια εντυπώσεων και παραγοντισμού.
Μετά και το σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων (ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Σ.Ε - ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 2), το περιεχόμενο της νέας Σ.Σ.Ε στον Όμιλο ΔΕΗ έχει ιδιαίτερη αξία και συμβολισμό τόσο για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, όσο και για το σύνολο του εργατικού κινήματος στη χώρα.
Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς οι εξελίξεις στην μεγαλύτερη Επιχείρηση που διαθέτει ο τόπος θα αποτελέσουν πιλότο και πυρήνα διαπραγμάτευσης και για τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες και τον κόσμο της εργασίας που εκπροσωπούν.
Το θετικό σε αυτή την συγκύρια είναι ότι η ισχύς της Συλλογικής μας Σύμβασης (ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ) δεν λήγει στις 14 Μαΐου του 2012, (γεγονός που θα έθετε σε άμεση επισφάλεια τις μισθολογικές και εργασιακές μας κατακτήσεις), αλλά στις 12 Φλεβάρη του 2013.
Συνεπώς δεν συντρέχουν λόγοι οι διαπραγματεύσεις να γίνονται υπό πίεση και βεβιασμένα. Αντιθέτως υπάρχει το  χρονικό περιθώριο, η νέα Σ.Σ.Ε να εξειδικευθεί σε βάθος και να εξαντληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια  διαπραγματευτικής διεκδίκησης. 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι: Η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει την δική μας απάντηση στα αντεργατικά μέτρα της Τρόικας και της Κυβέρνησης.
Ως εργαζόμενοι έχουμε  υποστεί ήδη σημαντικές εισοδηματικές απώλειες που ξεπερνούν το 35% και επομένως δεν υπάρχουν περιθώρια για περεταίρω απώλειες.
Κατά συνέπεια η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα πρέπει να διασφαλίζει στο ακέραιο τις μισθολογικές μας κατακτήσεις και να ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ - ΕΓΓΥΑΤΑΙ  σε όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ, όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Επιπρόσθετα, μετά και την μονομερή μετατροπή των εργασιακών μας συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, η νέα Συλλογική Σύμβαση θα πρέπει να επικεντρώνει στην ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την εργοδοτική αυθαιρεσία, το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα και το ενδεχόμενο απολύσεων.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι: Αναγνωρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στο δύσκολο ρόλο που έχει αναλάβει η Ομοσπονδία, με την οποία από κοινού πασχίζουμε για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Το στοίχημα είναι μεγάλο, αλλά δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε. Ορισμένοι ελπίζουν ότι μπορούν να μας βάλουν εμπόδια. Δεν θέλουν να διασφαλίσουμε τα ελάχιστα κεκτημένα που μας έχουν απομείνει. Οφείλουμε να αποδείξουμε  ότι δεν θα τα καταφέρουν και θα προασπίσουμε όσα μας ανήκουν.  
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ πιστεύει, ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μία ικανοποιητική κλαδική Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει με αγώνες αν χρειασθεί το δικαίωμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας, της υπεράσπισης του εισοδήματος των εργαζομένων, καθώς και της αντιμετώπισης των γενικότερων κοινωνικών αναγκών.
ΈΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ… Ένα ταξικό και ασυμβίβαστο συνδικάτο όπως η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που σέβεται την ιστορία του και τα μέλη που εκπροσωπεί, δεν μπορεί και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να νομιμοποιήσει το εργασιακό και εισοδηματικό ολοκαύτωμα του μνημονίου.

Ανακοίνωση για το εκτός έδρας



   Αθήνα 08/05/2012    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ  
ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΜΗΝΟ ΑΓΩΝΑ Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.
ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το ταξικό και ασυμβίβαστο συνδικάτο σας, που παρά τα λάθη, τις αδυναμίες και τις παραλήψεις του, σταθερά και ανυποχώρητα παλεύει και αγωνίζεται για την προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, των συναδέλφων και της Επιχείρησης του ελληνικού λαού, παρά τα χτυπήματα κάτω από την μέση, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, με συνδυασμό κινήσεων, με συνεχόμενη πίεση και κυρίως με την βοήθεια όλων εσάς που είστε η καρδιά και η δύναμη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, την Παρασκευή 4 Μάη κατάφερε να λύσει ένα μέρος του προβλήματος της ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.
Ποιο συγκεκριμένα στη βάση του δίκιου μας καταφέραμε να αυξήσουμε την αποζημίωση για την διατροφή στα 50 € (από τα 29€) και για την διανυκτέρευση επίσης στα 50€ (από τα 34€).
Επιπροσθέτως και πάλι στη βάση του δίκιου μας καταφέραμε να μειώσουμε τα χιλιόμετρα για την εκτός έδρας μετακίνηση στα 110km από τα 160km όταν η μετακίνηση γίνεται με ΙΧ η υπηρεσιακό αυτοκίνητο και στα 90km από τα 120km όταν η μετακίνηση γίνεται με δημόσιο μεταφορικό μέσο
Το γεγονός αυτό από κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο κρίνεται ως θετικό. Το ίδιο και για την ομοσπονδία μας. Παρά ταύτα όμως ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι για εμάς το θέμα δεν λήγει εδώ.
Δεν λήγει εδώ γιατί πέρα απ’ το ότι εξακολουθεί να υπάρχει ανοικτό το θέμα του περιορισμού των ημερών μετακίνησης για εμάς υπάρχει τεράστιο θέμα και όσον αφορά τη χιλιομετρική απόσταση και όσον αφορά την χιλιομετρική αποζημίωση και όσον αφορά τα χιλιόμετρα μετακίνησης εντός έδρας, αλλά ακόμη και όσον αφορά το ύψος αποζημίωσης για την διατροφή.
Γι’ αυτό η θέση μας είναι ξεκάθαρη.
έγινε ένα βήμα.
ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
Η ομοσπονδία είναι το σπίτι μας
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση για εξόφληση των ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ


Οι προμηθευτές έχουν «φεσώσει» τις ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ για το ρεύμα που πουλάνε, στήνοντας σκηνικό «κρίσης» ενόψει νέων, αυξημένων, τιμολογίων
Τελεσίγραφο μέχρι τις 15 του Μάη δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας - προφανώς και στη ΔΕΗ, αν και δεν κατονομάστηκαν οι αποδέκτες της σχετικής επιστολής - ώστε να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και να καταθέσουν τις απαραίτητες οικονομικές εγγυήσεις προς τις εταιρείες ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ (διαχειριστές ημερήσιας αγοράς και συστήματος μεταφοράς, αντίστοιχα). Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί ότι θα φτάσει έως και την αφαίρεση αδειών. Μεθοδεύεται η δραματική πίεση προς τους καταναλωτές που έχουν καθυστερήσει την εξόφληση των λογαριασμών τους. Το ταμειακό έλλειμμα των 2 διαχειριστών εκτιμάται στα 400 εκατ. ευρώ για το 2012, με τα 200 εκατ. ευρώ να αφορούν τον ειδικό λογαριασμό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Τα 330 εκατ. ευρώ φτάνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, εισαγωγείς και ΑΠΕ.
Η κατάσταση δεν είναι νέα και υποτίθεται ότι είχαν ληφθεί μέτρα από το αρμόδιο υπουργείο ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπισή της. Ωστόσο, πίσω από το όποιο «αντικειμενικό» πρόβλημα των πληρωμών από τους προμηθευτές και συνακόλουθα προς τους παραγωγούς, (γίνεται λόγος για καθυστέρηση εξόφλησης λογαριασμών της ΔΕΗ ύψους 1- 1,2 δισ. ευρώ), φαίνεται να βρίσκεται μια τεράστια επιχείρηση δημιουργίας «κρίσης» που καλλιεργεί το έδαφος για την απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και τις τεράστιες ανατιμήσεις, που με δυσκολία θα αντέξουν πολλές εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Είναι φανερό ότι όποιος ψηφίσει στις εκλογές τα κόμματα της συγκυβέρνησης και του ευρωμονόδρομου, των ιδιωτικοποιήσεων και των εκποιήσεων, ψηφίζει υπέρ των νέων απάνθρωπων και απαράδεκτων αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Συνηγορεί υπέρ της καταδίκης, της δικής του και δεκάδων χιλιάδων οικογενειών και μικρομάγαζων, στο «σκοτάδι» για να εξυπηρετηθούν τα υπερκέρδη των ενεργειακών μονοπωλίων.
Ηδη η ΔΕΗ, που συνδέει με το χαράτσι των ακινήτων την αύξηση των απλήρωτων λογαριασμών, δηλώνει ότι με την «ωρίμανση» των σχετικών προθεσμιών αυξάνονται οι δυνατότητές της να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα στον κόσμο που δεν πλήρωσε το χαράτσι, αναμένοντας ότι κάποιοι θα συμμορφωθούν. Το τελεσίγραφο της ΡΑΕ δίνει πρόσθετο «άλλοθι» για να αυξηθούν οι αποκοπές.
Σε δήλωσή του για το θέμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου περιορίστηκε να σημειώσει ότι «είναι γεγονός ότι η αγορά ενέργειας αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, αντίστοιχα με αυτά που παρουσιάζουν και άλλοι κλάδοι», καθώς και ότι συνεργάζεται με το υπουργείο Οικονομικών και βρίσκεται σε επαφή με φορείς αλλά και την ΕΕ και το ΔΝΤ, για να «προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή προβλημάτων ή δυσλειτουργιών στον τομέα ενέργειας».

Ρήμαξαν 14 μετασχηματιστές σε ένα μήνα


Η απουσία της Αστυνομίας από τα χωριά της Μεσσηνίας λόγω της ενίσχυσης των δυνάμεων στα αστικά κέντρα για τις εκλογές, άνοιξε μεγάλο πεδίο δράσης στους «κυνηγούς» χαλκού που βρήκαν ευκαιρία να ρημάξουν για μια ακόμη φορά τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ!

Οι «κυνηγοί» χτύπησαν αρχικά στην περιοχή Μονοδένδρι– Λάκκες και στη συνέχεια στην περιοχή Βρυσόμυλος, όπου έκοψαν και τα εναέρια και καλώδια της ΔΕΗ! Άλλος ένας μετασχηματιστής βρέθηκε καταστραμμένος στην περιοχή Κοκκινοχώραφα, όπου λίγες ώρες αργότερα έγινε έκρηξη σε έναν ακόμη μετασχηματιστή! Όμως, όταν έφτασαν τα συνεργεία της ΔΕΗ και η Αστυνομία, οι δράστες είχαν προλάβει να διαφύγουν χωρίς να αφαιρέσουν τον χαλκό!

Τα τέσσερα νέα κρούσματα λεηλασίας που καταγράφηκαν στην περιοχή της Τριφυλίας, ήρθαν να προστεθούν σε μια αλυσίδα καταστροφών του υλικού της ΔΕΗ που έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμισι μήνα! Στο διάστημα αυτό, οι συμμορίες έχουν διαλύσει συνολικά 14 μετασχηματιστές βυθίζοντας ολόκληρες περιοχές στο σκοτάδι, αφήνοντας απότιστες τις καλλιέργειες και προκαλώντας ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά στην Επιχείρηση!

Οι απανωτές λεηλασίες του υλικού ανάγκασαν τους προϊσταμένους της ΔΕΗ Φιλιατρών και  Γαργαλιάνων να οργανώσουν σύσκεψη με τους διοικητές των τοπικών αστυνομικών τμημάτων, αναζητώντας τρόπους για την αντιμετώπιση των συμμοριών.