Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ

Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ – Με «τρίπλα» θα πάρει το δημόσιο το 34%

Φόρος αίματος στα ορυχεία της ΔΕΗ

Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων 2013

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων από 1/1/2013 δίνετε απο τις 14/8/2013

Από τα γραφεία… στα ορυχεία!

Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τους επόμενους μήνες, θα βρεθούν από τα γραφεία στα… ορυχεία

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.


Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΗ: Βροχή κλήσεων από πελάτες των Energa και Hellas Power

Xιλιάδες οι κλήσεις χθες στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ από τους πελάτες των Energa και Ηellas Power που ζητούσαν πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό τους, ενώ από την άλλη πλευρά οι δύο ιδιωτικές εταιρείες, που από χθες έχουν διαγραφεί από τα μητρώα του ΔΕΣΜΗΕ, κατηγορούν την ΡΑΕ και το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι αποφάσισαν το κλείσιμο της αγοράς ενέργειας, αφήνοντας αιχμές για μεθοδεύσεις που αυξάνουν τη διαπραγματευτική αξία της ΔΕΗ ενόψει της περαιτέρω ιδιωτικοποίησής της.

Απαντήσεις
Τα ερωτήματα των πελατών των δύο εταιρειών δεν πρόκειται να απαντηθούν πριν από αύριο Παρασκευή, ίσως και τη Δευτέρα, που συνεδριάζει διαδοχικά η ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με στόχο τη λήψη αποφάσεων για τις αναγκαίες ρυθμίσεις σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου... Αυτό όμως δεν αφορά, για παράδειγμα, στο τέλος ακινήτων και στις άλλες χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος που αφορούν τρίτους και οι καταναλωτές δεν ξέρουν πού και πώς να τους πληρώσουν, αφού οι λογαριασμοί των Energa και Hellas Power έχουν δεσμευτεί. Στελέχη της ΔΕΗ πάντως αναφέρουν ότι το τέλος ακινήτων πρέπει να πληρωθεί στις εφορίες. Για το θέμα αυτό ίσως να πρέπει να παρέμβει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΡΑΕ ετοιμάζεται να λάβει αποφάσεις για τη συμπλήρωση του Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος Μεταφοράς, καθώς και του Κώδικα Προμήθειας, που είναι απαραίτητες αφενός για τα εγχειρίδια λειτουργίας των ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ και αφετέρου για τις ρυθμίσεις που αφορούν εμπορικές δοσοληψίες των φορέων της αγοράς καθώς και του λεγόμενου «τελευταίου καταφυγίου». Ως γνωστόν οι πελάτες των Energa και Hellas Power ηλεκτροδοτούνται πλέον από τη ΔΕΗ, με την ιδιότητά της ως «τελευταίο καταφύγιο».
Τι υποστηρίζουν οι εταιρείες
Σε χθεσινή τους ανακοίνωση οι δύο εταιρείες δηλώνουν ότι, μετά τη διαγραφή, δεν μπορούν πλέον να παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρισμού και διαβεβαιώνουν τους πελάτες που έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων ότι η καταβολή του σχετικού ποσού προς το ελληνικό δημόσιο θα γίνει κανονικά. Επίσης κατηγορούν την ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ για το κλείσιμο της αγοράς την ίδια στιγμή που η Ε.Ε. και η τρόικα ζητούν το άνοιγμά της. «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και ευθύνες και ότι όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του μονοπωλιακού καθεστώτος και άλλων κλαδικών συμφερόντων», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η διαδικασία κλεισίματος της αγοράς ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, όταν «ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ αποφάσισαν με πραξικοπηματικό τρόπο να παγώσουν όλες τις ενεργοποιήσεις πελατών και εταιρειών με πρόσχημα τη μη πλήρη εξόφληση του τέλους ακινήτων».
Τότε το μερίδιο των δύο εταιρειών έφθανε σε περίπου 8% στην αγορά χαμηλής τάσης και κινούνταν αυξητικά, καθώς 25.000 πελάτες κάθε μήνα μετακινούνταν προς αυτές.
Οι δύο εταιρείες, που έχουν εξαγοραστεί από το ρωσο-αραβικό fund Worldwide Energy, αναφέρουν επίσης ότι ήταν δεδομένη η πρόθεσή τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, υπό την προυπόθεση ότι η πολιτεία θα έδινε λύσεις στις στρεβλώσεις. Τέλος διαμηνύουν ότι θα κινηθούν δικαστικά και ότι θα προσβάλουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι η αποστολή εξωδίκων έχει ήδη ξεκινήσει.

Καράβι χωρίς καπετάνιο και με χαλασμένη πυξίδα θυμίζει σήμερα η ΔΕΗ.

Όλα  τα θέματα δήθεν και λόγω κρίσης, εκβιαστικά μπαίνουν στο τραπέζι να εξεταστούν από μηδενική βάση.
   Πωλήσεις εργοστασίων , λιγνιτική παραγωγή, υδροηλεκτρική παραγωγή, μισθολογικές μειώσεις προσπάθειες για δημιουργία νέου μισθολογίου,

κατάργηση  ΣΣΕ
κατάργηση επιδομάτων,
μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ,
προσπάθειες για εξαφάνιση πάγιου πόρου του ασφαλιστικού ,
είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε δυναμικά και ρεαλιστικά  για να έχουμε αποτελέσματα.

Επιστέγασμα όλων αυτών των προβλημάτων είναι η επιβαλλόμενη   αναδιοργάνωση που προσπαθεί κυρίως να περάσει η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΔΕΗ.

Γίνεται κόψιμο και ράψιμο  δραστηριοτήτων και διευθύνσεων της σημερινής οργανωτικής δομής της επιχείρησης , χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένη      στόχευση , πέρα βέβαια από κάποιες προσωρινές εξυπηρετήσεις υψηλόβαθμων  στελεχών.


Επιχειρησιακό πλάνο και πρόγραμμα για την ανάπτυξη της  επιχείρησης στο αύριο δεν υπάρχει,
πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και με σπασμωδικές ενέργειες προσπαθούν να επιβάλουν αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος , για να δείξουν ότι τάχα παράγουν έργο.

Δίπλα τους η χθεσινή αλλά και η σημερινή πολιτική ηγεσία , που τους πατρονάρει και τους νουθετεί για το πως θα δημιουργήσουν τον κατάλληλο εργασιακό αυτοματισμό  , αλλά και  που παρεμβαίνει η ίδια για να διασπάσει , να διχάσει και να τιμωρήσει τους εργαζόμενους , όταν δεν τα καταφέρνουν αυτοί που διοικούν.

Όλα γίνονται γιατί στο στόχαστρο  των συμφερόντων έχει βρεθεί η ΔΕΗ , που θέλουν από δύναμη ανάπτυξης για το αύριο , να την μετατρέψουν στην κότα με τα χρυσά  αυγά των ιδιωτικών επενδύσεων.

Με οδηγία υποχρεωτικά τη διαχώρισαν και τη μετέτρεψαν σε όμιλο.

Με το αναθεωρημένο μνημόνιο απαιτούν το 40% της λιγνιτικής  και υδραυλικής παραγωγής.

Με το μνημόνιο επιχειρούν να καταργήσουν τις ΣΣΕ.

Με νόμους και  διατάξεις  μας μειώνουν συνεχώς μισθούς και συντάξεις .

Προσπαθούν να εξαφανίσουν τον πάγιο πόρο του ασφαλιστικού και του εφάπαξ.

Με μαεστρία μας βάζουν τον ένα απέναντι στον άλλο να κουβεντιάζουμε για μειώσεις  μισθών , κατάργηση επιδομάτων , περικοπές και ίσως και για ένα καινούργιο μισθολόγιο .

Και όμως παρόλα αυτά η επιχείρηση λειτουργεί.

Λειτουργεί όχι από αδράνεια , αλλά από  το φιλότιμο όλων αυτών , που με τον ιδρώτα τους έχτισαν τόσα χρόνια και δεν θέλουν να τη δουν να διαλύεται σε μια στιγμή και να γίνεται βορά των συμφερόντων των δανειστών μας.

  Γι΄ αυτό και σήμερα επιχειρούν, παρά την αντίθετη γνώμη όλων μας, στην  πλήρη αποδιοργάνωση των δραστηριοτήτων και των οργανωτικών της δομών , με το μανδύα του εκσυγχρονισμού και της αναδιοργάνωσης. Θέλουν να διαλύσουν ότι απέμεινε και λειτουργεί με ψυχή και φιλότιμο , για να μην υπάρχει αύριο ελπίδα ανάκαμψης και ανάπτυξης.

  Θέλουν να χτυπήσουν το κοινωνικό και πατριωτικό πρόσωπο της Επιχείρησης και να εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους σε σημείο που να είναι ελκυστικά και φθηνά εργατικά  χέρια για να πουληθούν μαζί με τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ.

 Αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα δεν θα προωθούσαν τώρα με την πολιτική, οικονομική, αλλά και επιχειρησιακή κατάσταση που υπάρχει την «αποδιοργάνωση» .

  Αυτό που παλαιότερα επί δημοκρατικότερων κυβερνήσεων ονομαζότανε κομματικό ξεκαθάρισμα στελεχών και πολιτικές διώξεις, σήμερα αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας, διότι ξεπουλάνε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας στους δανειστές μας, στερώντας μας κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει, θα παλέψουμε γιατί θέλουμε τη ΔΕΗ πυλώνα σιγουριάς και ανάπτυξης στο αύριο.