Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ

Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ – Με «τρίπλα» θα πάρει το δημόσιο το 34%

Φόρος αίματος στα ορυχεία της ΔΕΗ

Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων 2013

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων από 1/1/2013 δίνετε απο τις 14/8/2013

Από τα γραφεία… στα ορυχεία!

Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τους επόμενους μήνες, θα βρεθούν από τα γραφεία στα… ορυχεία

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.


Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

"Ασπιρίνη" τα 70 εκατ. που πλήρωσε ο ΛΑΓΗΕ

Χρήσιμη αλλά ανεπαρκής για τις ανάγκες της αγοράς αποδεικνύεται η ρευστότητα που δόθηκε στη ΔΕΗ με τη νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή μέρους του «χαρατσιού». Στον ΛΑΓΗΕ δόθηκε από τα χρήματα αυτά ένα ποσόν της τάξης των 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ο ΛΑΓΗΕ έδωσε περίπου 35 εκατ. ευρώ στους θερμικούς ηλεκτροπαραγωγούς, και άλλα 35 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς ΑΠΕ.
Το ποσόν αυτό ήταν βέβαια μια ανάσα, αλλά δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να μειώσει περίπου κατά μισό μήνα το βάθος των οφειλών του ΛΑΓΗΕ προς τους παραγωγούς, οι οποίοι συνεχίζουν να είναι εκτεθειμένοι προς τις τράπεζες, ειδικά δε οι θερμικοί ηλεκτροπαραγωγοί, να χρωστούν μεγάλα ποσά στη ΔΕΠΑ, η οποία μάλιστα τους χρεώνει με τόκους υπερημερίας.
Για τον τομέα των ΑΠΕ, οι πληρωμές που έκανε ο ΛΑΓΗΕ αφορούν περίπου στο 60% των τιμολογίων του Ιανουαρίου. Για το υπόλοιπο 40%, οι παραγωγοί ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να περιμένουν νεότερη ανακοίνωση. Όσο για τα τιμολόγια της παραγωγής του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, δεν γίνεται ακόμα ούτε κουβέντα. Υπενθυμίζουμε ότι τα χρέη του ΛΑΓΗΕ για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου προς το σύνολο της αγοράς ΑΠΕ ανέρχονται σε 162 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60 εκ. ευρώ αφορούν μόνο στα φωτοβολταικά.