Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ

Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ – Με «τρίπλα» θα πάρει το δημόσιο το 34%

Φόρος αίματος στα ορυχεία της ΔΕΗ

Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων 2013

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων από 1/1/2013 δίνετε απο τις 14/8/2013

Από τα γραφεία… στα ορυχεία!

Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τους επόμενους μήνες, θα βρεθούν από τα γραφεία στα… ορυχεία

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.


Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στον "πάγο" το δάνειο 350 εκατ. από το Παρακαταθηκών, για ΛΑΓΗΕ κ.λπ.

Κίνδυνο να καθυστερήσει η διαδικασία έγκρισης από την τρόικα του δανείου- ανάσα 350 εκ. ευρώ προς την αγορά ηλεκτρισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διαβλέπουν παράγοντες του χώρου, για όσο καιρό θα διαρκεί το θολό αυτό τοπίο ακυβερνησίας στην Ελλάδα.
Τα μέτρα ρευστότητας στα οποία συμφώνησαν πρόσφατα τα υπουργεία Οικονομικών και ΠΕΚΑ –εν προκειμένω η επιστροφή στη ΔΕΗ 250 εκ. ευρώ από το τέλος ακινήτων μαζί με 110 εκ. ευρώ από το φόρο που κακώς είχε καταβάλει- εκτιμάται ότι δίνουν σε όλο το χώρο μια προσωρινή ανάσα ως τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.
Από εκεί και πέρα η χορήγηση του δανείου, αποτελεί απαραίτητη ένεση ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, μέχρι να ληφθούν άλλα ριζικά και πιο βαθιά μέτρα στήριξής της, όπως έχει επισημάνει και η πρόσφατη μελέτη της Price Waterhouse Coopers που έγινε για λογαριασμό της ΡΑΕ.
Πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις...
Λόγω των εκλογών ωστόσο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα πάγωσαν και ειδικά κάτω υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι καθόλου σίγουρο το πότε θα επαναληφθούν, ενώ ταυτόχρονα όλοι αναγνωρίζουν ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα και από το φθινόπωρο η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη.
Πέραν όμως της κατάστασης ακυβερνησίας, που κάποια στιγμή θα λάβει τέλος, κύκλοι της αγοράς διερωτώνται τι θα συμβεί, εφόσον σχηματιστεί τελικά ένα κυβερνητικό σχήμα με συμμετοχή της Αριστεράς. Και φέρνουν ως παράδειγμα τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τρόικα έχει θέσει σαν όρο για την έγκριση του δανείου, την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Ιουλίου 2012.
Ποια κυβέρνηση με συμμετοχή της Αριστεράς θα λάβει μια τέτοια απόφαση ; Και αν δεν δεχθεί η όποια επόμενη κυβέρνηση να προβεί σε αυξήσεις τιμολογίων, πως θα αντιμετωπίσει από το φθινόπωρο, χωρίς το δάνειο των 350 εκ. ευρώ, το πρόβλημα ρευστότητας της αγοράς ;