Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ

Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ – Με «τρίπλα» θα πάρει το δημόσιο το 34%

Φόρος αίματος στα ορυχεία της ΔΕΗ

Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων 2013

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων από 1/1/2013 δίνετε απο τις 14/8/2013

Από τα γραφεία… στα ορυχεία!

Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τους επόμενους μήνες, θα βρεθούν από τα γραφεία στα… ορυχεία

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ποινική δίωξη για την υπόθεση «Αλουμίνιον» - ΔΕΗ


Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της ΔΕΗ και της «Αλουμίνιον Α.Ε.» (συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου) έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της «απιστίας» και της «ηθικής αυτουργίας σε απιστία» για τα οποία έδωσαν άλλωστε προ ημερών εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός όσο και ο επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή της εισαγγελικής έρευνας προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ τιμολογούσε το ρεύμα στην «Αλουμίνιον Ελλάδος» με εξαιρετικά χαμηλό «αποικιοκρατικό τιμολόγιο» -όπως είχε χαρακτηρισθεί- για το οποίο, τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε πως αποτελεί κρατική οικονομική ενίσχυση που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις επίμαχες καταγγελίες, η «Αλουμίνιον Ελλάδος» πέτυχε ευνοϊκή ρύθμιση μειώνοντας οφειλή προς τη ΔΕΗ από τα 107,6 εκατ. ευρώ στα 82,6 εκατ. ευρώ.

Τι απαντά η Αλουμίνιον

Από την πλευρά της, η «Αλουμίνιον», σε παλιότερη ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε υπέρογκη τιμολόγηση ρεύματος, ότι το θέμα βρίσκεται στη διαιτησία με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΗ, ενώ η εταιρία έχει ζητήσει από την ΡΑΕ να καθορίσει μία προσωρινή τιμή ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαιτησίας.

Σε παλαιότερη δε τοποθέτησή του ο κ. Μυτιληναίος είχε υποστηρίξει ότι οι συνολικές οφειλές του δημοσίου προς τον Όμιλο συμφερόντων του ανέρχονται στο ποσό των 216,55 εκατ. ευρώ

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε δύο δημοτικά σχολεία

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι και η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε δύο δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Μελισσόπουλος χαρακτήρισε το περιστατικό μεμονωμένο.

Πρόκειται για το μειονοτικό και το δημοτικό σχολείο Εξοχής του Δήμου Τοπείρου στα ορεινά της Ξάνθης, στα οποία οι διευθυντές λόγω έλλειψης χρημάτων άφησαν απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ο κ. Μελισσόπουλος δήλωσε ότι με βάση τα χρήματα που υπάρχουν διαθέσιμα για τη συντήρηση των σχολείων γίνεται η κατανομή για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών. Σημείωσε ωστόσο ότι το πρόβλημα που ανέκυψε θα επιλυθεί άμεσα και εξέφρασε την ικανοποίησή του που το υπουργείο ενέκρινε το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των σχολικών μονάδων.