Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ

Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ – Με «τρίπλα» θα πάρει το δημόσιο το 34%

Φόρος αίματος στα ορυχεία της ΔΕΗ

Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων 2013

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων από 1/1/2013 δίνετε απο τις 14/8/2013

Από τα γραφεία… στα ορυχεία!

Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τους επόμενους μήνες, θα βρεθούν από τα γραφεία στα… ορυχεία

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Γιατί αποκλείστηκαν τα Ελλ. Καλώδια από το διαγωνισμό για τις Κυκλάδες

Δευκρινίσεις σχετικά με τον αποκλεισμό της εταιρίας «Ελληνικά Καλώδια» από το διαγωνισμό για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα δίνει ο ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρία αποκλείστηκε από το διαγωνισμό καθώς δεν πληρούσε τους τεχνικούς όρους για υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης. Όπως εξηγεί ο διαχειριστής το «δείγμα καλωδίου που προσκόμισαν και η δάνεια εμπειρία από Ιαπωνικό οίκο που εξασφάλισαν, δεν κάλυπταν τις τεχνικές απαιτήσεις της διακήρυξης (δεδομένου ότι η Ελληνική εταιρεία δεν έχει εμπειρία και εξοπλισμό κατασκευής υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης)».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΑΔΜHΕ αναφέρεται:

«Η διασύνδεση των Κυκλάδων είναι Έργο Εθνικής σημασίας, τεχνικά ιδιαίτερα δύσκολο  αλλά και πολύ σημαντικό, αφού θα καλύπτει πλήρως τις ηλεκτρικές ανάγκες νησιών του κεντρικού Αιγαίου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξή τους και διασφαλίζοντας  συγχρόνως τους καλύτερους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς όρους για τις τοπικές Κοινωνίες των Κυκλάδων.

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), αφού έθεσε το διαγωνισμό σε δημόσια διαβούλευση, έλαβε υπόψη τις προτάσεις που έγιναν στη διακήρυξη του Έργου, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες του δικαίου, τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης για την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού, σε πιστή  τήρηση με τις διατάξεις της Κοινοτικής και Ελληνικής νομοθεσίας.

Στις 10.1.2012 κατατέθηκαν προσφορές από τη Σύμπραξη των εταιρειών «Siemens A.E. – Prysmian Powerlink Srl – Nexans Norway AS» και από την εταιρεία «Ελληνικά Καλώδια Α.Ε.».

Κατά τη διάρκεια αξιολόγησης των προσφορών, τα «Ελληνικά Καλώδια Α.Ε.» υπέβαλαν σειρά προδικαστικών προσφυγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικράτειας, οι οποίες στο σύνολό τους απορρίφθηκαν.

Υπογραμμίζεται ότι, η προσφυγή της εν λόγω εταιρείας ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την οποία γίνεται εκτενής αναφορά στον Τύπο, ταυτίζεται κατά περιεχόμενο, σε μεγάλο βαθμό, με τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που ήδη εκδικάστηκαν και απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στη συνέχεια του διαγωνισμού, τα «Ελληνικά Καλώδια Α.Ε.» αποκλείσθηκαν, διότι δεν πληρούσαν τους τεχνικούς όρους του διαγωνισμού για υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης, αφού το δείγμα καλωδίου που προσκόμισαν και η δάνεια εμπειρία από Ιαπωνικό οίκο που εξασφάλισαν, δεν κάλυπταν τις τεχνικές απαιτήσεις της διακήρυξης (δεδομένου ότι η Ελληνική εταιρεία δεν έχει εμπειρία και εξοπλισμό κατασκευής υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης).

Ο ΑΔΜΗΕ, για την τεχνικά άρτια υλοποίηση του Έργου, έχει υποχρέωση να εξετάζει ότι υπάρχει εμπειρία και η απαραίτητη τεχνογνωσία από πλευράς των διαγωνιζόμενων, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι διακοπών (blackout) τροφοδοσίας των νησιών, θέμα που είναι μείζονος σημασίας για τη χώρα, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων.

Ο Διαγωνισμός του Έργου είναι σήμερα σε εξέλιξη, με το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς της «Σύμπραξης», υπό τις δυσχερείς συγκυρίες στη χώρα μας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Εταιρεία μας θα αξιολογήσει το προτεινόμενο κόστος και τους όρους που έχουν τεθεί και σύντομα θα αποφασίσει για την πορεία του Έργου. Σε κάθε περίπτωση ο ΑΔΜΗΕ θα σταθμίσει με πολύ μεγάλη προσοχή, τόσο τα συμφέροντα της Εταιρείας και του βασικού μετόχου της, όσο και τα συμφέροντα των Τοπικών Κοινωνιών των Κυκλάδων, έτσι ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού τεχνικού έργου υψηλών προδιαγραφών που θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα και οικονομικά βιώσιμο.»