Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ

Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ – Με «τρίπλα» θα πάρει το δημόσιο το 34%

Φόρος αίματος στα ορυχεία της ΔΕΗ

Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων 2013

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων από 1/1/2013 δίνετε απο τις 14/8/2013

Από τα γραφεία… στα ορυχεία!

Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τους επόμενους μήνες, θα βρεθούν από τα γραφεία στα… ορυχεία

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.


Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Αρχές Αυγούστου οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με τη 1η δόση του τέλους του 2012

Ξεκινάει προς το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης η αποστολή ταχυδρομικά από τη ΔΕΗ των πρώτων παρτίδων λογαριασμών με ενσωματωμένη την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων για το 2012.

Τις τελευταίες εβδομάδες το μηχανογραφικό της ΔΕΗ δουλεύει στο φούλ, προκειμένου να «τσεκάρει» το περυσινό αρχείο με τους υπόχρεους και να συμπεριλάβει στους λογαριασμούς τους την επιβάρυνση του τέλους, με βάση τις περυσινές κλίμακες (οι τιμές ζώνης και οι συντελεστές παλαιότητας δεν έχουν αλλάξει).

Υπενθυμίζουμε ότι η εξόφληση θα γίνει σε πέντε διμηνιαίες δόσεις σταδιακά έως και το Μάιο του 2013, αντί για τις δύο πέρυσι, καθώς επίσης ότι η τρόικα δεν δέχθηκε τελικά το χαράτσι για τα ακίνητα να πληρωθεί χωριστά από τους λογαριασμούς με το σκεπτικό ότι ο πιο σίγουρος εισπρακτικός μηχανισμός αυτή τη στιγμή είναι η ΔΕΗ. Έτσι, αν κάποιοι θελήσουν να μην πληρώσουν το χαράτσι αλλά να εξοφλήσουν μόνο το ρεύμα, θα θεωρηθεί ληξιπρόθεσμο το σύνολο της αξίας του λογαριασμού.

Τη λίστα με τα ονόματα όσων δεν πληρώσουν το τέλος η ΔΕΗ υποχρεώνεται να τη στείλει στις Εφορίες – όπως έκανε και για το τέλος του 2011- προκειμένου εκείνες με τη σειρά τους να αποφασίσουν για την επιβολή προστίμων και αν θα προχωρήσουν σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (πχ κατασχέσεις).

Όσοι τώρα ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες που είτε εξαιρούνται από το χαράτσι είτε επιβαρύνονται με 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο θα πρέπει αφού λάβουν το λογαριασμό της ΔΕΗ να προσέλθουν στην εφορία και να καταθέσουν αίτηση για ευνοϊκή μεταχείριση. Αυτό μπορούν να το κάνουν στην περίπτωση που διαπιστωμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν το χαράτσι σε 5 διμηνιαίες δόσεις.