Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ

Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ – Με «τρίπλα» θα πάρει το δημόσιο το 34%

Φόρος αίματος στα ορυχεία της ΔΕΗ

Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων 2013

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων από 1/1/2013 δίνετε απο τις 14/8/2013

Από τα γραφεία… στα ορυχεία!

Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τους επόμενους μήνες, θα βρεθούν από τα γραφεία στα… ορυχεία

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.


Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ


Συνάδελφοι –σες,
Μετά την ισοπέδωση κάθε λαϊκής κατάκτησης αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά την ανησυχία που έχει ο καθένας μας για το αύριο για το μέλλον το δικό του και της οικογένειάς του για το αν θα έχει δουλειά και τι μισθό θα παίρνει.
Πιο συγκεκριμένα και για να μην πλατειάσουμε αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία που υπάρχει γύρω από το θέμα της ΣΣΕ και το αν θα υπογράψουμε ΣΣΕ.
Με βάση αυτή την ανησυχία, με κάθε σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να σας διαβεβαιώσουμε για δυο πράγματα.
Το πρώτο είναι ότι οι συζητήσεις για την υπογραφή των ΣΣΕ τόσο με τη Διοίκηση της ΔΕΗ όσο και του ΑΔΜΗΕ ξεκίνησαν και εντατικοποιούνται.
Το δεύτερο και κυριότερο αν και είναι αυτονόητο είναι πως καμία υπογραφή δεν θα μπει σε κανένα κείμενο αν πρώτα δεν υπάρξει έγκριση από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στο οποίο όπως είναι γνωστό συμμετέχουν 31 εκπρόσωποι από τα σωματεία μέλη μας.
Τριάντα ένα εκπρόσωποι που βεβαίως ο καθένας τους δεν ξεχνά από ποιο σύλλογο προέρχεται όμως ταυτοχρόνως και πάνω από όλα δεν ξεχνά (γιατί αυτή είναι κουλτούρα της ΓΕΝΟΠ) ότι πρέπει να δρα, να λειτουργεί και να αποφασίζει αμερόληπτα και αντικειμενικά στη βάση του δικαίου απέναντι σε όλες τις κατηγορίες και τις ειδικότητες. Στη βάση του δικαίου σε όλες του τις διαστάσεις.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Τονίζουμε ιδιαίτερα τα παραπάνω γιατί δεν θέλουμε κανείς να έχει το άγχος ή την καχυποψία ότι θα αδικηθεί.
Στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για όποιον θέλει να είναι αντικειμενικός θα αναγνωρίσει ότι έχουμε κάνει πολλά και σημαντικά πράγματα με θετικό πρόσημο.
Ταυτόχρονα βεβαίως ως ειλικρινείς άνθρωποι αναγνωρίζουμε ότι έχουμε κάνει (όπως ουδείς αλάνθαστος) και μια σειρά λάθη.
Συνειδητά όμως ποτέ και κανένας στη ΓΕΝΟΠ δεν «έριξε» καμία κατηγορία έναντι άλλης.
Να είστε σίγουροι λοιπόν ότι την εκκρεμότητα του πως θα «οριστικοποιηθούν» οι μισθοί μας με βάση το Ν. 4046 με την υπογραφή της ΣΣΕ και σε συνεννόηση με τους συλλόγους μας θα την κλείσουμε έτσι όπως το αίσθημα δικαίου απέναντι σε αυτούς που βγάζουν το μεροκάματο τους κάτω από τις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες αλλά και τους οικονομικά ασθενέστερους συναδέλφους, μας επιβάλλει.
Σε όσους αδημονούν για το πότε θα υπογράψουμε τους λέμε ότι δεν χρειάζεται άγχος. Στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν αφήνουμε τις μέρες να πάνε χαμένες.
Αυτή η σύμβαση δεν είναι όπως οι άλλες, θέλει προσοχή και δεν συγχωρούνται λάθη.
Σε αυτή τη ΣΣΕ πρέπει να ξαναχτίσουμε ότι μας γκρέμισαν και αν αυτό είναι αδύνατο (όλοι μαζί στο Δ.Σ. θα το εκτιμήσουμε αυτό) όσα μα όσα περισσότερα απ΄όσα δεκαετίες τώρα με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε.
Σε κάθε περίπτωση πάντως και προς ενημέρωση όλων μας ο στόχος μας είναι όσο πιο σύντομα να καταλήξουμε σε μια σύμβαση που το περιεχόμενο της στις συνθήκες που υπάρχουν να μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι κάναμε το χρέος μας.
Τέλος, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει (και για εμάς είναι αυτονόητο και δεν το συζητάμε ότι θα γίνει κάτι άλλο) οι δύο συμβάσεις που θα υπογράψει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τόσο με τη ΔΕΗ Α.Ε. όσο και με τη θυγατρική της τον ΑΔΜΗΕ θα έχουν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο.
Μπορεί με την οδηγία 72/2009 να διέσπασαν την ενιαία και καθετοποιημένη ΔΕΗ εκείνο όμως που δεν μπορούν να διασπάσουν και που θα μας κρατά ενωμένους είναι η Ομοσπονδία μας.
Την μόνη εγγύηση (ως ο κοινός υπογράφων και στην Μητρική και τις θυγατρικές) ότι θα εξακολουθούμε να διεπόμαστε από τους ίδιους κανονισμούς, αυξήσεις κ.α.
Υ.Γ. Επειδή σε αυτό το συνδικάτο είμαστε ρεαλιστές αλλά δεν είμαστε μοιρολάτρες για μια φορά ακόμα οφείλουμε να τονίσουμε ότι, ο αγώνας όλων μας πρώτα από όλα θα πρέπει να είναι για το γκρέμισμα αυτού του σάπιου συστήματος που καταστρέφει και κλέβει τις ζωές μας.
Για μια άλλη κοινωνία έχουμε χρέος καθημερινά να αγωνιζόμαστε.
Μόνο τότε θα ζούμε ΟΛΟΙ αξιοπρεπώς