Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ

Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ – Με «τρίπλα» θα πάρει το δημόσιο το 34%

Φόρος αίματος στα ορυχεία της ΔΕΗ

Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων 2013

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων από 1/1/2013 δίνετε απο τις 14/8/2013

Από τα γραφεία… στα ορυχεία!

Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τους επόμενους μήνες, θα βρεθούν από τα γραφεία στα… ορυχεία

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.


Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Κρατική χορηγία 330.000 ευρώ σε ποδοσφαιρική ομάδα


Την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις στην αγορά είναι αντιμέτωπες με το λουκέτο και δεν υπάρχει ούτε ...

σεντ για διαφήμιση, στο Αλιβέρι η ΔΕΗ έχει λεφτά. Μάλιστα η επιχείρηση κάνει και χόρηγία πολλών χιλιάδων ευρώ σε τοπική ομάδα.

Χθες το μεσημέρι μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σιαγιάννης δημοσιοποίησε έγγραφο για χορηγία 330000 ευρώ της ΔΕΗ στον Αθλητικό Όμιλο Κύμης.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με το παρακάτω έγγραφο με ημερομηνία 24 Μαϊου 2012, η ΔΕΗ αποφάσισε την οικονομική υποστήριξη του αθλητικού ομίλου Κύμης για την περίοδο 2012 -2014 με ποσό μέχρι 330.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι η ΔΕΗ αποφάσισε: «Την υποστήριξη του αθλητικού ομίλου Κύμης, μέχρι ποσού των 330.000 Ευρώ, συνολικά για το χρονικό διάστημα 3 ετών, στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας της ΔΕΗ Α.Ε. με τις τοπικές κοινωνίες Αλιβερίου – Κύμης για τον εξηλεκτρισμό της χώρας».




Το επίμαχο έγγραφο με την χορηγία από την ΔΕΗ...
Μετά την δημοσιοποίηση του εγγράφου, ακολουθεί και το δελτίο τύπου της παράταξης του Γιάννη Σιαγιάννη που αναφέρει τα ακόλουθα:

"Η χθεσινή αποκάλυψη μας για τη χορηγία των 330.000 ευρώ από τη ΔΕΗ στον ιδιωτικό Α.Ο. Κύμης – ιδιοκτησίας της οικογένειας Θωμά – έρχεται να αναδείξει για πολλοστή φορά , (και φοβόμαστε όχι τελευταία ) , το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου σαν το απόλυτο αρνητικό παράδειγμα ενός ιδιότυπου ‘’ φαύλου καθεστωτισμού ‘’ που όμοιο του το κίνημα της Αυτοδιοίκησης της Ευβοίας δεν έχει να επιδείξει.

Η απροσχηματιστη εμμονή του κ. Θωμά και της οικογένειας να ‘’αρπάξει ‘’ όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ή ‘’ δημιουργούνται ‘’ και να συνεργαστεί με πρόθυμους φορείς – κακούς διαχειριστές δημοσίου χρήματος – για να ‘’επιχορηγήσει’’ ιδιόκτητους ομίλους , βιάζει κατάφορα τους κανόνες της Πολιτικής Ηθικής και αγγίζει τα όρια της γνωστής ‘’ αμαρτωλής’’ σχέσης του Νομιμου και του Ηθικού.

Η κατάργηση της έννοιας του ανταποδοτικού οφέλους προς τις ‘’πληγείσες’’ τοπικές κοινωνίες (ΔΕΗ) και ο επαναπροσδιορισμος της σαν αντισταθμιστικές οφειλές σε προσφερόμενες Υπηρεσίες αμφίβολης νομιμότητας , μας οδηγεί σε διαδικασίες ξένες προς τη χρηστή διοίκηση , τη διαφανή διακίνηση του Δημόσιου Χρήματος, και σε εκφυλιστικά διαβρωτικά φαινόμενα που σημάδεψαν και δυστυχώς συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τη Μνημονιακή Ελλάδα.

Η επένδυση σε ρητορικές Αντιμνημονιακές κορώνες ευτυχώς δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο των ιδιοτελών σύγχρονων δημαγωγών . Δημαγωγών που νομίζουν ότι απευθύνονται σε χωρίς βούληση και γνώση Δημότες ελπίζοντας στην παλιά γνωστή τους μέθοδο της ‘’σιωπής των αμνών’’.

Αυτοδιοικητικοί που συμπεριφέρονται σαν μονοπροσωπη εξουσία – αγνοώντας θεσμούς και Δημοτικό Συμβούλιο – διεκδικούν και λαμβάνουν χορηγίες όχι για τη πραγματική οικονομία και την Ανάπτυξη του Δήμου , όχι για τη χρηματοδότηση των αναγκών των σε εγκατάλειψη οικισμών και βασικών έργων υποδομής, αλλά για την οικονομική ενίσχυση και προαγωγή ιδιωτικών ομίλων.

Η ΔΕΗ εσχάτως αποδεικνύεται πολύ γενναιόδωρη σε Ομίλους και σε ‘’συμφέροντα’’ ξένα προς τη Δημοτική πραγματικότητα. Δεν αποδεικνύεται γενναιόδωρη στο να επουλώσει ανταποδοτικά αυτά που προκάλεσε με τη λειτουργία της στις τοπικές κοινωνίες. Με αυτή τη γενναιοδωρία είμαστε αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε εκφράζοντας την καθολική απαίτηση των Δημοτών μας.

Εγώ προσωπικά και οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ αλλά και όλη η Αντιπολίτευση του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου έχουμε την υποχρέωση να βαδίσουμε το δρόμο της Διαφάνειας και των Αποκαλύψεων. Την αποκατάσταση της Ηθικής πλευράς της Διαχείρισης , είτε Δημοτικής , είτε της Επίσημης Δημοσίας Χορηγού."

Απάντηση του ΑΟΚ

Mέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Δημήτρη Θωμά, ούτε μέσω facebook, ούτε μέσω twitter, ούτε με τον παραδοσιακό τρόπο των ανακοινώσεων. Aντέδρασε, όμως, η διοίκηση του A.O. Kύμης με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρεται στην πορεία της, στην προσφορά της και στη φανερή οικονομική στήριξή της από επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων είναι και η ΔEH.

Από την μεριά του Ο ΑΟΚύμης δίνει την δικιά του απάντηση με το ακόλουθο δελτίο τύπου:

"Ο Αθλητικός Όμιλος Κύμης, ένας από τους ιστορικότερους αθλητικούς συλλόγους της Εύβοιας, διέγραψε την φετινή αγωνιστική περίοδο 2011-2012 μια αξιόλογη πορεία, σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται: Η Ομάδα ποδοσφαίρου παρά το σημαντικό έμψυχο δυναμικό που διέθετε, που κατά κύριο λόγο προέρχεται από την περιοχή του Δήμου μας , την άρτια προπονητική στήριξη αλλά και την εμψύχωση των φιλάθλων, δεν κατάφερε να παραμείνει τελικά στην Δ΄Εθνική Κατηγορία.

Παρά την αξιόλογη αγωνιστική της πορεία οι ’’συγκυρίες’’ που δημιουργήθηκαν, έντεχνα κάποιες φορές, συνέβαλαν καθοριστικά στον υποβιβασμό της στην Α΄κατηγορία της Εύβοιας.

Η χρονιά όμως αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία προβολής της περιοχής μας, αφού η ομάδα μας ως πρεσβευτής αυτής, έκανε γνωστό τον τόπο μας σε μακρινά μέρη της Ελλάδας ενώ οι αγωνιστικές εντός έδρας προσέλκυαν κόσμο από τους αντίστοιχους τόπους. Η Ομάδα Μπάσκετ ανδρών κατέλαβε τη 2η θέση στην Α΄ΕΣΚΑ Στερεάς Ελλάδας κάτι που κανένας δεν το είχε προβλέψει στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Αγωνίστηκε με πολλές αξιώσεις ακόμη και για άνοδο στη Γ΄Εθνική Κατηγορία.

Δεν πέτυχε μεν την άνοδο αυτή αλλά έκανε μια αξιοπρεπή αγωνιστική πορεία και ήδη ενδυναμώνει το ρόστερ της για την επόμενη περίοδο. Η ομάδα εφήβων και παίδων μπάσκετ δούλεψε κάτω από την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού κ.Βελισσαράκου, καταξιωμένου και έμπειρου προπονητή, κάνοντας μια σημαντική διαδρομή τη φετινή αγωνιστική χρονιά, βάζοντας γερές βάσεις για την συνέχεια

Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα Βόλλεϋ ανδρών κέρδισε τις εντυπώσεις με την όρεξη και το πάθος των αγωνιζόμενων και μαγνήτισε φιλάθλους εντός και εκτός έδρας.

Η επόμενη χρονιά είναι σίγουρο ότι θα βρει την ομάδα πιο έμπειρη και πιο «ετοιμοπόλεμη». Σημαντική και συγκινητική είναι η συμμετοχή των παιδιών από την ευρύτερη περιοχή στις Ακαδημίες του Α.Ο. Κύμης. Πάνω από 80 παιδιά συμμετέχουν στις σχολές που έχει δημιουργήσει η ομάδα μας στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Με έμπειρους προπονητές και στήριξη από τους γονείς, συνεχίζουμε να δίνουμε υγιείς διεξόδους στα παιδιά μας και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Στην αξιόλογη, και θεωρούμε επιτυχημένη αυτή πορεία, αποφασιστική υπήρξε η ηθική και υλική συμμετοχή των φιλάθλων όλης της περιοχής, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη περιοχή, τους οποίους ευχαριστούμε για άλλη μία φορά και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια ζωντάνια την πορεία μας.

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις μας συμπαραστάθηκαν, περιλαμβάνεται και το ΔΣ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, το οποίο, όπως με χαρά ενημερωθήκαμε πρόσφατα ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας για οικονομική επιχορήγηση και συνέδραμε το σύλλογό μας με ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για την κάλυψη μέρους των περσινών μας εξόδων αλλά και των πολλών εξόδων μας για την επόμενη περίοδο.

Σας ενημερώνουμε ακόμα, ότι το Δ.Σ. της ομάδας μας σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της επιχορήγησης και την έκφραση ευχαριστηρίων προς το Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Με δεδομένο όμως ότι ο προϋπολογισμός μας για το τρέχον έτος είχε προβλεφθεί με αυξημένες δαπάνες, επειδή δεν αναμέναμε τον υποβιβασμό της ομάδας μας από τη Δ΄Εθνική, αποφασίσαμε όταν μας καταβληθεί η επιχορήγηση, να διαθέσουμε το μισό ποσό της, περίπου 60.000 €, στα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας, για να βοηθηθούν σε όλη την περιοχή την περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου οι αθλητικές δραστηριότητες."