Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ

Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ – Με «τρίπλα» θα πάρει το δημόσιο το 34%

Φόρος αίματος στα ορυχεία της ΔΕΗ

Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων 2013

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων από 1/1/2013 δίνετε απο τις 14/8/2013

Από τα γραφεία… στα ορυχεία!

Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τους επόμενους μήνες, θα βρεθούν από τα γραφεία στα… ορυχεία

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

"Πράσινο φως" από ΡΑΕ για το εποπτικό του ΑΔΜΗΕ


Το πράσινο φως για το διορισμό των μελών του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, στο οποίο προτάθηκαν οι κ.κ.. Γεώργιος Αγγελόπουλος, Ουρανία Αικατερινάρη, Νικόλαος Γκαγκαουδάκης, Μιχαήλ Μαρίνος, Δημήτριος Μπουσδέκης, Βασίλειος Πατσουράτης και Σταμάτιος Ρέλιας έδωσε η ΡΑΕ.
Σημειώνεται ότι όπως προβλέπεται από το νόμο 4001 αλλά και τη σχετική οδηγία της ΕΕ τα τρία από τα επτά μέλη του συμβουλίου δεν πρέπει να έχουν άλλη επαγγελματική σχέση που να συνδέεται με την καθετοποιημένη επιχείρηση της ΔΕΗ ή τους μετόχους που ασκούν τον έλεγχό τους.
Όπως επισημαίνει η ΡΑΕ,  τα τρία εκ των μελών, και συγκεκριμένα οι  κ.κ. Νικόλαος Γκαγκαουδάκης, Βασίλειος Πατσουράτης και Κωνσταντίνος Ρέλιας, πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, όπως προέκυψε έπειτα από ενδελεχή έλεγχο των βιογραφικών τους.

Νέα πυρά ΓΕΝΟΠ κατά Παπακωνσταντίνου για τον ΑΔΜΗΕ


Τα πυρά της εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξαπολύει ακόμη μια φορά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κατηγορώντας τον ότι ανοίγει το δρόμο για  την είσοδο των ιδιωτών επενδυτών στο δίκτυο Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ.
Όπως εξηγεί η ΓΕΝΟΠ, ο υπουργός ΠΕΚΑ « με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 268), στις 31 Δεκεμβρίου του 2011, καταργεί "εν κρυπτώ και παραβύστω" την διάταξη του Νόμου 4001/2011, που ο ίδιος προ ολίγων μηνών ψήφισε, η οποία προέβλεπε την διατήρηση του άμεσου ή εμμέσου σου έλεγχου του Δημοσίου στην ΑΔΜΗΕ, όπως και το δικαίωμα του Δημοσίου να διορίζει τα μέλη της Διοίκησης της Εταιρίας», κάτι το οποίο, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, δίνει το «πράσινο φως» για είσοδο ιδιωτών και στον ΑΔΜΗΕ.
«Κουστωδία διαπλοκής και συμφερόντων. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, έχασε και τα τελευταία σημάδια αξιοπιστίας. Στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει την εγχώρια ενεργειακή διαπλοκή ξεπέρασε κάθε όριο. Λειτουργεί απροκάλυπτα ως φερέφωνο επιχειρηματιών και ιδιοτελών συμφερόντων», τονίζει η ΓΕΝΟΠ, ενώ παράλληλα διαμηνύει στο Γ.Παπακωνσταντίνου ότι   « εργαζόμενοι στον Όμιλο της ΔΕΗ και ειδικότερα στον ΑΔΜΗΕ, με δυναμικές αντιδράσεις θα τον υποχρεώσουν να σταματήσει την διαδικασία κύρωσης της κατάπτυστης πράξης νομοθετικού περιεχομένου.