Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ρήμαξαν 14 μετασχηματιστές σε ένα μήνα


Η απουσία της Αστυνομίας από τα χωριά της Μεσσηνίας λόγω της ενίσχυσης των δυνάμεων στα αστικά κέντρα για τις εκλογές, άνοιξε μεγάλο πεδίο δράσης στους «κυνηγούς» χαλκού που βρήκαν ευκαιρία να ρημάξουν για μια ακόμη φορά τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ!

Οι «κυνηγοί» χτύπησαν αρχικά στην περιοχή Μονοδένδρι– Λάκκες και στη συνέχεια στην περιοχή Βρυσόμυλος, όπου έκοψαν και τα εναέρια και καλώδια της ΔΕΗ! Άλλος ένας μετασχηματιστής βρέθηκε καταστραμμένος στην περιοχή Κοκκινοχώραφα, όπου λίγες ώρες αργότερα έγινε έκρηξη σε έναν ακόμη μετασχηματιστή! Όμως, όταν έφτασαν τα συνεργεία της ΔΕΗ και η Αστυνομία, οι δράστες είχαν προλάβει να διαφύγουν χωρίς να αφαιρέσουν τον χαλκό!

Τα τέσσερα νέα κρούσματα λεηλασίας που καταγράφηκαν στην περιοχή της Τριφυλίας, ήρθαν να προστεθούν σε μια αλυσίδα καταστροφών του υλικού της ΔΕΗ που έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμισι μήνα! Στο διάστημα αυτό, οι συμμορίες έχουν διαλύσει συνολικά 14 μετασχηματιστές βυθίζοντας ολόκληρες περιοχές στο σκοτάδι, αφήνοντας απότιστες τις καλλιέργειες και προκαλώντας ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά στην Επιχείρηση!

Οι απανωτές λεηλασίες του υλικού ανάγκασαν τους προϊσταμένους της ΔΕΗ Φιλιατρών και  Γαργαλιάνων να οργανώσουν σύσκεψη με τους διοικητές των τοπικών αστυνομικών τμημάτων, αναζητώντας τρόπους για την αντιμετώπιση των συμμοριών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου