Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Νέα πυρά ΓΕΝΟΠ κατά Παπακωνσταντίνου για τον ΑΔΜΗΕ


Τα πυρά της εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξαπολύει ακόμη μια φορά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κατηγορώντας τον ότι ανοίγει το δρόμο για  την είσοδο των ιδιωτών επενδυτών στο δίκτυο Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ.
Όπως εξηγεί η ΓΕΝΟΠ, ο υπουργός ΠΕΚΑ « με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 268), στις 31 Δεκεμβρίου του 2011, καταργεί "εν κρυπτώ και παραβύστω" την διάταξη του Νόμου 4001/2011, που ο ίδιος προ ολίγων μηνών ψήφισε, η οποία προέβλεπε την διατήρηση του άμεσου ή εμμέσου σου έλεγχου του Δημοσίου στην ΑΔΜΗΕ, όπως και το δικαίωμα του Δημοσίου να διορίζει τα μέλη της Διοίκησης της Εταιρίας», κάτι το οποίο, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, δίνει το «πράσινο φως» για είσοδο ιδιωτών και στον ΑΔΜΗΕ.
«Κουστωδία διαπλοκής και συμφερόντων. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, έχασε και τα τελευταία σημάδια αξιοπιστίας. Στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει την εγχώρια ενεργειακή διαπλοκή ξεπέρασε κάθε όριο. Λειτουργεί απροκάλυπτα ως φερέφωνο επιχειρηματιών και ιδιοτελών συμφερόντων», τονίζει η ΓΕΝΟΠ, ενώ παράλληλα διαμηνύει στο Γ.Παπακωνσταντίνου ότι   « εργαζόμενοι στον Όμιλο της ΔΕΗ και ειδικότερα στον ΑΔΜΗΕ, με δυναμικές αντιδράσεις θα τον υποχρεώσουν να σταματήσει την διαδικασία κύρωσης της κατάπτυστης πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου