Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ

Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ – Με «τρίπλα» θα πάρει το δημόσιο το 34%

Φόρος αίματος στα ορυχεία της ΔΕΗ

Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων 2013

Αναδρομικά επιδόματα τέκνων από 1/1/2013 δίνετε απο τις 14/8/2013

Από τα γραφεία… στα ορυχεία!

Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τους επόμενους μήνες, θα βρεθούν από τα γραφεία στα… ορυχεία

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.


Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στην πλησιέστερη ΔΟΥ θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων


Στην πλησιέστερη ΔΟΥ θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων, προκειμένου να διεκδικήσουν, την αύξηση των δόσεων ή τη μείωση του λεγόμενου «χαρατσιού».


Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη στις εφορίες, ο προϊστάμενος κάθε εφορίας θα μπορεί να αποφασίσει -εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος- «είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά».

Δεν θα συμβεί το ίδιο με όσους έχουν τη δυνατότητα, άλλα δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων και για όσους έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης αλλά κριθεί ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματική την επιβολή του τέλους ακινήτων αλλά αντισυνταγματική τη διακοπή του ρεύματος.

Η διοίκηση της ΔΕΗ επαναλαμβάνει ότι ούτε έχει κοπεί αλλά ούτε και πρόκειται να κοπεί το ρεύμα επειδή δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων, αλλά κόβεται μόνο εάν υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί του ρεύματος πάνω από δυο δίμηνα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα διακανονισμού για τους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν το ειδικό τέλος.

Ελκυστικά τιμολόγια από την Elpedison για τους πελάτες Μέσης Τάσης

Η Elpedison, μετά τη διαμόρφωση της προϊοντικής σειράς Energy Premium, για τη Χαμηλή Τάση, τόσο για Επιχειρήσεις όσο και για Νοικοκυριά, προχώρησε στη διαμόρφωση ειδικής προϊοντικής πρότασης και για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στη Μέση Τάση.
Συγκεκριμένα, για πελάτες με ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι και 3 GWh ανά μετρητή, η ELPEDISON προσφέρει την προϊοντική σειρά Energy Plus, με τα προϊόντα Energy Plus High και Energy Plus Low.
Οι πελάτες, με συντελεστή χρησιμοποίησης από 25% μέχρι και 70%, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της επιχείρησής τους με το προϊόν Energy Plus High ενώ οι πελάτες, με συντελεστή χρησιμοποίησης μέχρι 25%, καλύπτονται αντίστοιχα με το προϊόν Energy Plus Low.
Σε όποιον τύπο προϊόντος και αν ανήκει ο πελάτης της Μέσης Τάσης, επιλέγοντας την Elpedison ως Προμηθευτή για το ηλεκτρικό του ρεύμα, διασφαλίζει εύκολο υπολογισμό του κόστους ενέργειας της επιχείρησής του, ξεκάθαρη τιμολογιακή πολιτική, χωρίς ‘κρυφές’ χρεώσεις και ενιαία χρέωση για το σύνολο της ενεργειακής του κατανάλωσης, χωρίς επιμέρους επίπεδα ή άλλους περιορισμούς, δεδομένου ότι χρεώνεται για την κατανάλωσή του και μόνον, χωρίς χρεώσεις ισχύος και πάγιες χρεώσεις.
Ακόμα και για πελάτες στη Μέση Τάση, που πραγματοποιούν ετησίως κατανάλωση μεγαλύτερη από 3 GWh ανά μετρητή ή/και που έχουν συντελεστή χρησιμοποίησης υψηλότερο του 70%, η Elpedison προσφέρει λύση, αφού τους δίνει τη δυνατότητα για μια εξατομικευμένη πρόταση. Συγκεκριμένα, για τους πελάτες αυτούς, η Elpedison αναλαμβάνει να αναλύσει σε λεπτομέρεια το ενεργειακό τους προφίλ, βάσει των τελευταίων δώδεκα (12) λογαριασμών τους ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να διαμορφώσει στη συνέχεια πρόταση που να καλύπτει πλήρως τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιχείρησής τους.

ΔΕΗ: Ουδέποτε κόψαμε το ρεύμα σε πολίτες που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων


Αναπροσαρμογή των τιμών του τέλους ακινήτων θα επιφέρει η ενδεχόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμωνας Στεργιώτης.
Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που πληρώθηκαν χωρίς το τέλος ακινήτων ήταν περιορισμένοι πρόσθεσε.
«Ουδέποτε κόψαμε ρεύμα για οφειλή λόγω τέλους ακίνητων. Κόβεται και θα κόβεται για όσες έχουν σωρευμένες οφειλές στους λογαριασμούς» πρόσθεσε ο κ. Στεργιώτης, αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
«Θα εκδώσουμε τιμολόγια με βάση τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν την 31η Μαρτίου. Με βάση αυτά θα έρθουν οι πέντε δόσεις του τέλους στους πέντε επόμενους μήνες» πρόσθεσε.

(skai.gr, 6/3/2012)