Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Σε «ομηρία» 10.000 εργαζόμενοι σε ΔΕΔΔΗΕ & ΑΔΜΗΕ – Να μπει τέρμα στα «παιχνίδια» διοικήσεων και υπουργείου για τη ΣΣΕ

http://dakegenopdei.blogspot.gr/2015/04/10000.html?spref=fb

Γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τους εργαζόμενους και … φεύγουν…
Εδώ και περισσότερο από ένα μήνα οι εργαζόμενοι σε ΔΕΔΔΗΕ
και ΑΔΜΗΕ βρίσκονται κάτω από μια ιδιότυπη ομηρία, «θύματα» μιας θλιβερής διελκυστίνδας ανάμεσα στις διοικήσεις των θυγατρικών του Ομίλου ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μετά από εξαντλητικό διάλογο με τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ υπέγραψε τη νέα ΣΣΕ για τους εργαζομένους στη μητρική εταιρία ενώ παράλληλα βρισκόταν σε επαφή και είχε συμφωνήσει με τις Διοικήσεις των δυο θυγατρικών προκειμένου να υπογραφούν τα αντίστοιχα κείμενα των ΣΣΕ που θα καλύπτουν τους συναδέλφους των ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.
Δυστυχώς, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας βρίσκονται στη..
δυσάρεστη θέση να καταγγείλουν το «θέατρο σκιών» που παίζεται στην πλάτη των 10.000 συναδέλφων μας και των οικογενειών τους.
Ας σταματήσουν τα «παιχνίδια» σ΄ένα τόσο σοβαρό ζήτημα οι επικεφαλείς των δύο θυγατρικών, γιατί όσο και αν είναι σεβαστή η προσωπική τους αγωνία για την επαγγελματική-πολιτική τους αποκατάσταση, άλλο τόσο και περισσότερο επιτακτική είναι η ανάγκη για τη μισθολογική εξασφάλιση των 10.000 εργαζομένων.
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ και ο νέος Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ σίγουρα αντιλαμβάνονται τη σημασία της υπογραφής της ΣΣΕ για τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ αλλά χρειάζεται να κινηθούν άμεσα και ουσιαστικά για τη λύση του προβλήματος, παρακάμπτοντας την «ευγένεια» και την πολιτική αβρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται δυο θεσμικά στελέχη με εκ διαμέτρου πολιτικές στοχεύσεις και θέσεις στα ζητήματα της Ενέργειας και τοποθετημένα από την προηγούμενη κυβέρνηση, των μνημονιακών πολιτικών και της κεντρικής επιλογής για την ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΗ.
Οι απερχόμενοι Πρόεδροι των δυο θυγατρικών έχουν ηθική υποχρέωση απέναντι στους εργαζομένους των εταιριών τους να κλείσουν άμεσα το θέμα της ΣΣΕ, σεβόμενοι το ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού στα αποτελέσματα των δυο εταιριών και αναγνωρίζοντας τη σημασία του θεσμού των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, που προστατεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα.
Ζητάμε να σταματήσει ο εμπαιγμός – Απαιτούμε άμεσα την υπογραφή των ΣΣE.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου