Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Εισαγγελική έρευνα για ύποπτες συμβάσεις της ΔΕΗ


Εισαγγελική έρευνα για ύποπτες συμβάσεις της ΔΕΗ οι οποίες υπερβαίνουν τα 3 εκατ. ευρώ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράικου.
Οι επίμαχες συμβάσεις αφορούν σε συντήρηση μηχανημάτων της εταιρίας και σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc τα συγκεκριμένα έργα «ανατέθηκαν σε ημετέρους χωρίς διαγωνισμό».
Η υπόθεση αφορά δύο συμβάσεις της Διεύθυνσης Παραγωγής Νησιών (ΔΠΑΝ) για την ανάθεση ισάριθμων έργων τα οποία κοστολογήθηκαν σε 1.706.625 και 1.157.148 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Η ανάθεση των έργων έγινε «με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων χωρίς δημοσίευση προκήρυξης», ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το έργο διενεργήθηκε από τη ΔΠΑΝ και όχι από τη Διεύθυνση Υλικού και Προμηθειών Παραγωγής (ΔΥΠΠ) ή τη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής, όπως συμβαίνει συνήθως για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.
Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα υπήρξε αντίδραση της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Απόδοσης και Ελέγχου της ΔΕΗ, για το έργο. Σε υπόμνημά της, αναφέρεται σε σοβαρές παρατυπίες και πρότεινε την αλλαγή πολιτικής στον τρόπο της ανάθεσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου