Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Γεώργιος Κουτζούκος, Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ


Νέος πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) ανέλαβε πριν λίγες εβδομάδες ο Δρ. Γ. Κουτζούκος, ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη του ενεργειακού κλάδου της χώρας με πλούσιο έργο, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με θέματα απελευθέρωσης της ευρωπαϊκής και της ελληνικής αγοράς ενέργειας.

Ο Δρ. Κουτζούκος έχει εργαστεί στο παρελθόν ως αντιπρόεδρος (2000-2005) και ειδικός σύμβουλος της ΡΑΕ, καθώς και απεσταλμένος της Αρχής σε διάφορους ευρωπαϊκούς οργανισμούς ( ACER, CEER κτλ). Επίσης, έχει συμμετάσχει στη διοίκηση διάφορων διεθνών φορέων, όπως ο MEDREG Electricity WG και ο MEDREG EIB Project WG.

Προηγουμένως, εργάστηκε ως σύμβουλος για θέματα ενέργειας του υπουργείου Ανάπτυξης στον ΙΕΑ (1994-2000) και διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομάδας του οργανισμού για την μακροπρόθεσμη συνεργασία, καθώς και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της EURATOM.

Επίσης, έχει εργαστεί επί σειρά ετών στη ΔΕΗ με τομείς αρμοδιότητας την στρατηγική ανάπτυξη και τον σχεδιασμό των επενδύσεων.

Ο Δρ. Κουτζούκος είναι μέλος της επιτροπής ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών και είναι συγγραφέας μεγάλου αριθμού άρθρων και ερευνών σχετικά με την ενέργεια. Είναι ηλεκτρολόγος-μηχανικός, απόφοιτος του ΕΜΠ και έλαβε το διδακτορικό του στο Imperial College του Λονδίνου, πάνω σε θέματα πυρηνικής ενέργειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου