Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:Ανυποχώρητος αγώνας για το Ασφαλιστικό μαςΣυνάδέλφισσες –φοι

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

Την δραματική, την τραγική κατάσταση του ασφαλιστικού μας την γνωρίζεται όλοι.
Την ζείτε πρώτα απ’ όλα στο πετσί σας.

Πολύ σύντομα θυμίζουμε:

- Κανένα πλέον φαρμακείο της χώρας δεν μας χορηγεί φάρμακα επί πιστώσει. Τα πληρώνουμε από την τσέπη μας (όσοι ακόμη έχουμε τη δυνατότητα) και άγνωστο αν και πότε θα πάρουμε τα χρήματά μας.
Πιο συγκεκριμένα:
α) Κάθε χρόνο χρειαζόμαστε για φάρμακα πάνω από 50 εκ. €
β) Το ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΗ) ήδη χρωστά στα φαρμακεία όλης της χώρας 31 εκ. €
γ) Επίσης χρωστά στους ασφαλισμένους, δηλαδή σε εσάς, για αγορά φαρμάκων που πληρώσατε εξ ολοκλήρου από την τσέπη σας, επειδή τα φαρμακεία δεν έδιναν επί πιστώσει 12 εκ. €.
Με βάση αυτά (α + β + γ) θα έπρεπε να ήταν πιστωμένα στον αντίστοιχο κωδικό τουλάχιστον 93 εκ. €.
Δυστυχώς τα χρήματα που έχουν προϋπολογισθεί είναι μόνο 29.200.000 €!!!

- Δεκάδες εκ. € είναι τα χρέη στα νοσοκομεία και τις κλινικές. Σε λίγο δεν θα δέχονται τις εγγυητικές επιστολές του φορέα μας.
Συγκεκριμένα:
α) Κάθε χρόνο χρειαζόμαστε πάνω από 55 εκ. € για νοσοκομειακή περίθαλψη.
β) Ήδη χρωστάμε 44 εκ. € σε νοσοκομεία και
γ) 10 εκ. € σε κλινικές.
Με βάση αυτά (α + β + γ) στον αντίστοιχο κωδικό δαπανών θα έπρεπε να είναι εγγεγραμμένα 109 εκ. €.
Δυστυχώς και εδώ ακόμα χειρότερα έχουν προϋπολογισθεί μόνο 16 εκ. €!!

- Έφτασαν τους 4.000 οι συνάδελφοι που περιμένουν (κάποιοι 4 χρόνια) για να πάρουν τα χρήματα τους από το ΕΦΑΠΑΞ!!
Συγκεκριμένα 2.515 έχουν πάρει μόνο προκαταβολή και άλλοι 1.439 περιμένουν να πάρουν την εξόφληση.
α) Τα χρήματα που χρωστά το ΤΑΥΤΕΚΩ για τους 2.515 που έχουν πάρει μόνο την προκαταβολή των 10.000 ή 5.000 € μετά την κλοπή που έχει γίνει στο ύψος του ΕΦΑΠΑΞ είναι 114.000.000 €.
β) Τα χρήματα που χρωστά για να αποδώσει το υπόλοιπο ποσό στους 1.339 που περιμένουν να πάρουν ακόμα το 10% είναι 39 εκ. €.
Συνολικά τα χρήματα που χρειάζονται, που απαιτούνται για να πάρουν οι συνάδελφοί μας τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ είναι (α + β) = 114.000.000 + 39.000.000 = 153.000.000 €.
Δυστυχώς το ΤΑΥΤΕΚΩ φέτος για ΕΦΑΠΑΞ έχει προϋπολογίσει 57 εκ. €!!
(Τα 16 εκ. € είναι από τον περσινό προϋπολογισμό).
Πέρσι δόθηκαν για ΕΦΑΠΑΞ 10.248.000 €.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, δεν δόθηκαν ούτε προκαταβολές (δηλαδή το 90%), ούτε εκκαθαρίσεις (δηλαδή το 10%). Δόθηκαν μόνο προκαταβολές των 5.000 € και δικαστικές αποφάσεις.
Ο κατάλογος των συναδέλφων μας που είναι σε αναμονή για να πάρουν τα χρήματά τους έχει ως εξής :

ΠΕΡΙΟΧΗ
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ 10.000 Ή 5.000 €
ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ
ΣΥΝΟΛΟ
ΑΘΗΝΑ
863
576
1439
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
208
144
352
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
479
234
713
ΚΟΖΑΝΗ
397
199
596
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
137
58
195
ΤΡΙΠΟΛΗ
103
51
154
ΠΑΤΡΑ
152
92
244
ΕΥΒΟΙΑ
61
35
96
ΛΑΜΙΑ
115
50
165
ΣΥΝΟΛΟ
2.515
1.439
3954


- Συνεχίζεται η κλοπή του ύψους του ΕΦΑΠΑΞ
  • 25% κλοπή σε όσους έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι 31/12/2010!
  • 30% σε όσους έκαναν την αίτηση από 1/1/2011!

- Συνεχίζεται η απανωτή μείωση (κλοπή) των συντάξεών μας (κύριων και επικουρικών). Δείτε αναλυτικά τις προηγούμενες ανακοινώσεις μας που αποτυπώνουν τι ακριβώς κλοπές έχουν γίνει.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

Είμαστε σίγουροι (όπως ήδη γράψαμε) ότι τα παραπάνω σας είναι γνωστά γι’ αυτό το να περιγράφει κανείς την κατάσταση δεν ωφελεί σε τίποτα.
Αν θέλει να την αλλάξει οφείλει να αφήσει τις περιγραφές και με πίστη και πάθος (εάν το εννοούμε ότι το ασφαλιστικό μας είναι η πιο ιερή κατάκτησή μας), με συγκεκριμένο σχέδιο και αιτήματα να δώσουμε όντως τον πιο μεγάλο αγώνα χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα και όλα τα μέσα για την σωτηρία του.

Με βάση αυτά ως πρόλογο και με το ηθικό ανάστημα του συνδικάτου που όλα αυτά τα χρόνια προειδοποιούσε για το τι επέρχεται σε βάρος του ασφαλιστικού μας και αγωνίζονταν ενάντια σε κάθε επίθεση που δεχόταν μην αφήνοντας τον καιρό ανεκμετάλλευτο, απευθύνουμε κάλεσμα αντίστασης και αγώνα.
Αντίστασης για να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή του και
Αγώνα για να το προστατεύσουμε.

Ταυτοχρόνως σας καλούμε όλες και όλους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, να είστε σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να δώσουμε τα κτυπήματα που χρειάζονται.


Σε εμάς χρωστάνε.
Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν.
Αυτό δεν το λέμε εμείς.
Το αναγνώρισε η πολιτεία με πρώτο και καλύτερο τον σημερινό Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο που δεν σέβεται την υπογραφή που έβαλε.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

Πολλές φορές έχουμε γράψει σε διάφορες ανακοινώσεις μας την φράση - προτροπή «κανείς να μην λείψει από τον αγώνα. Όποιος λείψει θα είναι προδότης». Δυστυχώς και με λύπη πολλές φορές διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι απουσιάζατε.
Αυτό δεν το εντοπίζουμε γιατί έχουμε διάθεση μεμψιμοιρίας ή γκρίνιας ή να καλύψουμε τυχόν δικές μας ευθύνες.
Αυτή η ώρα δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.
Αυτή η ώρα είναι ώρα του καθήκοντος και του χρέους του καθενός μας.
Αυτή η ώρα είναι η ώρα για τη τελική μάχη, μάχη από την οποία δεν έχει δικαίωμα να λείψει κανείς γιατί αυτό σημαίνει ότι προδίδει όλους τους άλλους.
Κανείς λοιπόν να μην λείψει.
Γι’ αυτό, ΠΡΕΠΕΙ από κάθε άκρη της χώρας να είστε όλοι παρόντες στους σχεδιασμούς της ΓΕΝΟΠ και της ΠΟΣ. Κυρίως δε όσοι είμαστε στην Αθήνα (που ξεπερνάμε τις 20.000) δεν έχουμε καμία δικαιολογία απουσίας.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΑΧΗ


Συνάδελφε –σσα
Εργαζόμενε και συνταξιούχε

Που κάθε φορά ψάχνεις για να βρεις διάφορες δικαιολογίες για να απουσιάσεις σκέψου για μια φορά μήπως δεν φταίνε πάντα οι άλλοι αλλά ίσως έχεις και εσύ την δική σου ευθύνη για ότι συμβαίνει!
Σκέψου και ανάλογα πράξε.
Δικαιολογίες για να μη συμμετέχουμε υπάρχουν πολλές.

Τέλος, προς ενημέρωση όσων τυχόν δεν γνωρίζουν το τι έχει κάνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για το ασφαλιστικό μας τα δύο τελευταία χρόνια θυμίζουμε μερικές μόνο από τις δράσεις μας.
Δράσεις που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καθώς αυτό αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων και πραγμάτων, δείχνουν αν μη τι άλλο για κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο ότι αυτή η Ομοσπονδία δεν είχε πάει για ύπνο…

Ο λόγος που το κάνουμε αυτό δεν είναι για να ευλογήσουμε τα γένια μας γιατί μόνο κάτι τέτοιο δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε και μάλιστα όταν έχουμε φτάσει σ’ αυτό το κατάντημα.
Ο λόγος είναι για να δείξουμε ότι αυτή η Ομοσπονδία με τα όποια λάθη, αδυναμίες ή παραλείψεις της αξίζει την στήριξη και την εμπιστοσύνη.
Αξίζει να την στηρίξετε γιατί δεν παραδόθηκε ούτε θα παραδοθεί ποτέ.

Τονίζουμε ιδιαίτερα τα παραπάνω γιατί το θέμα της στήριξης και της εμπιστοσύνης είναι καθοριστικά. Γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει ενότητα και συσπείρωση και κατ΄επέκταση καμία μάχη δεν μπορεί να δοθεί και κυρίως να κερδηθεί.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:
ΤΙΘΕΝΤΑΙ 2 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
1)ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ
ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ; ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ Ή ΟΛΟ ΑΥΤΟ
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΘΕΑΤΗΣ;
2)ΤΟΥΤΩΝ ΔΟΘΕΝΤΩΝ ΠΩΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΝΑ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ;

Απαντώντας στο πρώτο ερώτημα, πέρα από τις δεκάδες παραστάσεις σε όλους τους Υπουργούς Ενέργειας και Οικονομικών και κυρίως Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΕΠΡΑΞΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ :

  1. 1)Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ήταν αυτή που τον Ιούλιο του 2010 με αλλεπάλληλες πιέσεις, απειλές και προκήρυξη 48ωρης απεργίας (ανεξάρτητα εάν η παραδομένη κυβέρνηση του μνημονίου το επανέφερε ένα χρόνο μετά με το μεσοπρόθεσμο) κατάφερε να αφαιρέσει στο Ν. 3863 το περιβόητο «εφεξής» που είχε μπει στο άρθρο 4 του Ν.3833.
Όταν το πετύχαμε αυτό στην ενημερωτική ανακοίνωση που εκδώσαμε (Ιούλης 2010) επί λέξει γράφαμε:
«Η ΔΕΗ είναι στοχοποιημένη και είναι σίγουρο ότι τα συμφέροντα θα επανέλθουν. Θα επανέλθουν για να κλέψουν την περιουσία μας.
Θα επανέλθουν για να κατεδαφίσουν ότι δεν μπόρεσαν τώρα.
Συνάδελφοι –σες
Για το ασφαλιστικό έχουμε πολλές μάχες μπροστά μας.
Σκληρές πολύ σκληρές»
Επίσης στην ίδια ανακοίνωση γράφαμε:
«Σας απλώνουμε το χέρι στον μεγάλο αγώνα στον ωραίο αγώνα του καθήκοντος και του χρέους.
Ταυτοχρόνως σας καλούμε να είστε σε πλήρη ετοιμότητα γιατί τίποτα δεν τέλειωσε.
Το κεφάλαιο έχει σαλπίσει έφοδο για να πάρει πίσω ότι του κερδίσαμε, ότι του αφαιρέσαμε.
Τίποτα δεν τελείωσε.
Ούτε στο ασφαλιστικό, ούτε στα εργασιακά, ούτε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Επιχείρησης.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.
Η ΠΙΟ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΜΑΧΗ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.
Γι’ αυτό απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση, η μέγιστη ενότητα.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

  1. 2)Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ήταν αυτή που οργάνωσε τα συλλαλητήρια στις 28/6/2010 και 25/5/2011 έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ που ένα από τα κεντρικά τους θέματα πέρα από τη μείωση των μισθών μας ήταν το ασφαλιστικό μας.
Συλλαλητήρια που δεν έγιναν για εκτόνωση.
Συλλαλητήρια που δεν έμειναν και δεν τελείωσαν έξω από την Χαλκοκονδύλη 30 αλλά που κατευθύνθηκαν εκεί που έπρεπε. Στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να φτάσουν οι φωνές και η διαμαρτυρία μας στους πλέον αρμόδιους και «υπεύθυνους».

  1. 3)Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ήταν αυτή που οργάνωσε ΚΑΙ ΑΛΛΟ 3Ο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις 18/10/2011 αποκλειστικά για το θέμα του ασφαλιστικού και που επίσης το κατεύθυνε έξω από το γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου που φαρδιά πλατειά είχε βάλει την υπογραφή του στην αναγνώριση της περιουσίας μας.

  1. 4)Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι αυτή που στις πλέον αντίξοες συνθήκες με 6 μονάδες των ιδιωτών και σε ένα κλίμα ιδιαιτέρως εχθρικό έκανε 10 ημέρες απεργία τον Ιούλιο του 2011 με πολύωρες διακοπές ρεύματος για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο που επανέφερε το «εφεξής» και ότι από εδώ και πέρα θα παίρνουμε μόνο 600 εκ. € πάγιο πόρο δίνοντας έτσι το πιο θανάσιμο χτύπημα στο ασφαλιστικό μας.

  1. 5)Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι αυτή που έκανε δυο φορές κατάληψη στο γραφείο του Διευθυντή του ΤΑΥΤΕΚΩ (στις 7 Απρίλη 2011 και στις 19 Οκτώβρη 2011) προκειμένου να προειδοποιήσει και να διαμαρτυρηθεί για την πορεία του ασφαλιστικού μας.

ΤΟΥΤΩΝ ΔΟΘΕΝΤΩΝ
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΠ;

Απαντώντας στο δεύτερο ερώτημα που ίσως σ’ αυτή τη φάση είναι και το σημαντικότερο και πάλι πρέπει να θυμίσουμε ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με την ΠΟΣ/ΔΕΗ και με την καθοριστική συμβολή των σ. Βαλλιανάτου Ερωτόκριτου, Σκούρα Χρήστου και Παναγιωτάκη Μανώλη με ένα από τα μεγαλύτερα και εξειδικευμένα περί των ασφαλιστικών νομικά γραφεία της χώρας ξεκίνησε τον μεγαλύτερο νομικό αγώνα που έχει ποτέ δοθεί από την ΓΕΝΟΠ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΑ Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΑΙ Η ΠΟΣ/ΔΕΗ:

1) Απέστειλε εξώδικο κατά των Διοικήσεων ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ για τη μη αναζήτηση του πάγιου πόρου.
2) Απέστειλε εξώδικο κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την μη ορθή καταβολή του πάγιου πόρου.
3) Απέστειλε εξώδικο κατά της ΔΕΗ για την μη αναζήτηση του πάγιου πόρου.
4) Κατέθεσε ΑΓΩΓΗ κατά του Ελληνικού Δημοσίου γιατί παρανομεί και δεν συμμορφώνεται με τα όσα οι νόμοι ορίζουν διεκδικώντας τον πάγιο πόρο που είναι δικά μας λεφτά στο ακέραιο και πάνω απ’ όλα μην έχοντας άλλη επιλογή,
5) Κατέθεσε αγωγή κατά της ΔΕΗ γιατί ουδέποτε απαλλάχθηκε από την υποχρέωση της έναντι των ασφαλισμένων (εργαζόμενων και συνταξιούχων της Επιχείρησης) διεκδικώντας να καταβάλει η Επιχείρηση την διαφορά του μη καταβληθέντος πάγιου πόρου. Τέλος,
6) Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι αυτή που κατέθεσε αγωγή κατά των φορέων ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ επειδή το Ελληνικό Δημόσιο παραβίασε διοικητική σύμβαση και το άρθρο 34 του Ν.2773/99.

ΠΑΡΑΤΑΥΤΑ
ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ


Όπως αναφέρει και ο τίτλος της ανακοίνωσης η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως ένα γνήσια ταξικό συνδικάτο αξιοποιεί όλα τα όπλα που έχει και που υπάρχουν συνεπώς και το νομικό αγώνα. Όμως δεν επαφίεται σ’ αυτόν.
Στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ γνωρίζουμε καλά ότι οι περισσότερες μάχες δεν κερδίζονται στα αστικά δικαστήρια (αν και εδώ έχουμε ακατανίκητα επιχειρήματα και εφόδια) αλλά στους δρόμους.
Γι’ αυτό εμείς δεν θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι δικηγόροι.


Το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπως έχει κάνει μέχρι τώρα με σχέδιο και συγκεκριμένα αιτήματα όχι απλά θα εντείνει και θα κλιμακώσει τον αγώνα, με κάθε σοβαρότητα και χωρίς να υπολογίσει κανένα κόστος θα τον πάει στα άκρα.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και το οποίο θα λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις.
Γι’ αυτό ο καθένας από εμάς καλείται να είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

ΕΜΑΣ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΣΕ ΕΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ Ν. 2773 ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου